18. januar 2020

For nyligt var stedet, hvor jeg arbejdede nødsaget til at fyre de fleste medarbejdere. Jeg stod uden varsel uden stabil indtægt.

Det hele synede rimelig meget håbløst. Jeg har ikke på noget tidspunkt været uden fast arbejde. Gudskelov har jeg siden jeg begyndte at arbejde betalt til a-kasse. Det blev min redning, da jeg fra den ene dag til den anden blev jobsøgende.

Jeg har engang imellem haft i tankerne, at det var uden mening at være med i en arbejdsløsheds-kasse. Jeg har jo ikke været
arbejdsløs i fortiden, men heldigivis var jeg begavet nok til at fortsætte som betalende medlem.

uden forberedelse stod arbejdsløs blev medlemskabet altså bare en stor sikkerhed.

Arbejdsløsheds-kassen bidrog med at få overblik over det med økonomi og de mange regler, og de hjalp med at lede efter nye jobmuligheder, fremstillemotiverede jobansøgninger og CV. Det var overraskende nogenlunde til at gå til.

Der er ikke mange jobs i min fagområde. Af den årsag var jeg beredt på, at jeg skulle være ledig i et stykke tid. Økonomisk ville det blive trangt, men det kunne godt gå. Jeg kunne få dagpenge som en del af en akasse. Derfor var jeg forsikret rent økonomisk. Dagpenge er ikke det samme en fast løn, men jeg har råd til at beholde mit sommerhus, og jeg kan brødføde min familie. Det er det væsenligste for mig, og det er jeg absolut glad over.

Der eksisterer jo en del arbejdsløshedskasser, og det essentielle for mig er, at min a kasse er med kompetencer inden for mit arbejdsområde. Akassen skal også fremstå til at regne med. Heldigvis følte jeg mig i gode hænder.

Jeg gik nogle indledende møder hos min arbejdsløsheds-kasse, og der var endvidere mulighed for at skrive sig op til forskellige hold, som hjalp mig til at blive klogere på for eksempel jobsøgningsstrategier.

På et tidspunkt fik jeg et opkald fra Krifa – som fortalte, at arbejdsløsheds-kassen havde et muligt praktik til mig. Jeg var begejstret.

Dagen efter var jeg til samtale på stedet. Samtalen gik forrygende, og senere samme dag kontaktede de mig om, at jeg havde fået arbejde.

Jeg nåede at være arbejdsledig i fem måneder, og det er en lettelse, at jeg i dag har en fast indtægt. Jeg er glad for min nye arbejdsplads.
Det er anstrengende at stå arbejdsløs, og det er væsentligt betydningsfuldt at få den mest kompetente hjælp.

Jeg følte mig godt hjulpet på mig af min akasse.
At have krav på arbejdsløshedsdagpenge som medlem af en akasse var helt sikkert min overlevelse finansielt. På den måde var jeg sikret økonomisk, og jeg var ikke på noget tidspunkt nødt til at videresælge de genstande, der har stor betydning for mig.