13. august 2019

Hurtige el cykler, også kaldet speed pedelecs

For at finde de hurtigste elcykler på markedet er det vigtigt at vide, at der generelt findes to typer el cykler når det kommer til hastighed. De hurtigste ’normale’ el cykler kan typisk køre op til 25 km/t, hvorimod de hurtigste el cykler på markedet hedder speed pedelecs og kan køre op til 45 km/t. Derved skelnes der mellem elcykler og speed pedelecs. De hurtigste el cykler på markedet kaldes typisk speed pedelecs, ”super-elcykler” eller 45 km/t elcykler.

De hurtigste el cykler på markedet findes altså i segmentet af elcykler med en topfart på hele 45 km/t. Dette er samtidig den maksimale tilladte hastighed for elcykler på cykelstier i Danmark. Elcykler findes i mange forskellige modeller. De hurtigste elcykler indenfor hvert segment er selvfølgelig de letteste og mest aerodynamiske. Det er derfor hensigtsmæssigt at købe en sporty elcykel hvis man gerne vil have den hurtigste elcykel indenfor et bestemt segment. For eksempel er der forskel på stellets vægt og cyklens design indenfor segmentet af elcykler med en tophastighed på 25 km/t. De tungere og derfor mindre hurtige elcykler findes typisk indenfor kategorien transportcykler og citybikes. Disse el cykler bruges hyppigst til cykling med tungere oppakning eller til pendling, hvor et aerodynamisk design er mindre vigtigt end på en el cykel som er skabt til fart.

De hurtigste el cykler på markedet

Med en ’aerodynamisk’ elcykel menes selvfølgelig en el cykel med et design og et cykelstel hvor der er lagt vægt på lethed og minimal vindmodstand. I denne kategori finder man typisk de populære hybrid elcykler. Selvom disse cykler ikke er ligeså hurtige som speed pedelec, eller 45 km/t elcykler, er de typisk de hurtigste el cykler på markedet i segmentet af elcykler, som kan køre maks. 25 km/t. Mærker som Brinckers, Kildemoes, Victesse, Cube og Cortina producerer nogle af de hurtigste el cykler på markedet indenfor kategorien 25 km/t elcykler. På hjemmesiden Hellorider.dk, finder du de bedste priser på markedet.

For at vælge den rigtige el cykel til netop dine behov er det vigtigt, at købe din hurtige el cykel hos en autoriseret forhandler. Hos Hellorider.dk findes et stort udvalg af markedets hurtigste el cykler til skarpe priser. De forhandler desuden de super hurtige speed pedelecs fra forskellige mærker som Stromer, HNF Nikolai og Victoria eSpezial.

For at en el cykel kan yde sit optimale bør man tænke over hvilke komponenter der påvirker hastigheden på en elcykel. Vindmodstand, vægt og terræn er vigtige komponenter som ofte påvirker elcyklens performance og præstationsevner, også når det kommer til hastighed. Med mindre vægt, mindre vindmodstand og mindre bakket terræn, kan en elcykel præstere langt bedre og køre meget hurtigere, end under mindre ideelle forhold. For at finde de hurtigste el cykler på markedet er det vigtigt, at købe sin elcykel fra en autoriseret forhandler. Derved undgår man at cyklen ikke lever op til specifikationerne for hastighed og fart, og man får samtidig hjælp og vejledning, også efter køb.