22. april 2020

Find det bedste lån til de laveste omkostninger og med de rigtige vilkår. Sammenlign låneudbyderes tilbud på de opdaterede lister over nye lån

Find det bedste lån til de laveste omkostninger og med de rigtige vilkår. Det er vigtigt, at du orienterer dig bredt og sammenligner lån fra en række forskellige låneudbydere. Du bør aldrig tage det første det bedste lån, du kigger på. Omkostningerne varierer, og det gør de generelle vilkår for at optage lånet også.

Bedst er (nok) billigst

Det bedste lån er vel det billigste lån, men hvad betyder ‘det billigste lån’ så? Det er nemt at falde for fristelsen, når du ser et godt tilbud med ‘lån uden renter’, og det er da også ofte billigt at optage disse rentefri lån. Men renterne er ikke det eneste, du skal holde øje med, når du leder efter et lån.

Renter og andre omkostninger

Det er særdeles vanskeligt at finde et lån, der er ‘gratis’. Når du optager et rentefrit lån, er det derfor normalt, at låneudbyderen tager ret høje gebyrer for lånet i stedet, blandt andet til de såkaldte stiftelsesomkostninger. Så det, du sparer ved ikke at betale renter, betaler du i stedet i gebyrer. Derfor: Find det bedste lån ved at sammenligne udbydere.

Sammenlign ÅOP

Når du sammenligner udbydere af lån, skal du således ikke kun kigge på rentesatsen for lånet, men også på de øvrige omkostninger, der er forbundet med at optage lånet. Det bedste samlede overblik får du ved at sammenligne de årlige omkostninger i procent, det der forkortes ÅOP. Selvom lånet har en kort løbetid på for eksempel en måned eller to, kan ÅOP udregnes, og dette giver dig er reelt indtryk af prisen for lånet.

Brug låneberegner

Find det bedste lån ved at benytte den låneberegner, der som regel findes på den enkelte låneudbyders hjemmeside. Her kan du se lånets løbetid, afdrag, eventuel rente, øvrige omkostninger, de samlede omkostninger samt ÅOP. På den måde kan du danne dig et overblik, og du kan sammenligne tilbud.

Rentefri lån en engangsforeteelse

Nogle udbydere af rentefri lån tilbyder faktisk meget billige lån, så du dels ikke skal betale renter, dels er omkostningerne i øvrigt på niveau med de andre låneudbydere. Hvordan tjener denne låneudbyder da sine penge? Jo, udbydere af rentefri lån tilbyder normalt kun denne type lån én gang, nemlig første gang du søger om lån hos den pågældende udbyder. Næste gang skal du betale renter og gebyrer som normalt.

Overhold låneaftalen

Samtidig er det sådan, at udbydere af rentefri lån som regel har høje renter og gebyrer, hvis du ikke betaler lånet tilbage til tiden. Dette er en anden måde, udbydere af rentefri lån kompenserer for de manglede renter på lånet. Du bør derfor være sikker på, at dit budget kan klare at betale lånet tilbage som aftalt. I modsat fald kan det blive meget dyrt for dig.

Afdragsfri måneder ved lidt større lån

Det bedste lån er nok det billigste lån, men der er et par ting foruden omkostningerne, der er værd at tage med i betragtning. Især hvis du leder efter et lidt større forbrugslån, er det vigtigt, at låneudbyderen giver en vis service og fleksibilitet. For eksempel giver nogle udbydere en eller flere afdragsfri måneder, så du kan tage en pause med afdragene i perioder, hvor du måske har mange andre udgifter.

Fleksibilitet kan være guld værd

En sådan fleksibilitet kan være guld værd, fordi du måske ellers kunne risikere ikke at kunne overholde låneaftalen, og du så ville få ekstra gebyrer, strafrenter og så videre. Det er derfor ikke altid givet, at det bedste lån også er det billigste. Det hele skal hænge sammen, så løbetid, afdrag og andre udgifter kan fungere i forhold til dig og din økonomi. Find det bedste lån ved at tage dig tid til at sammenligne.