24. august 2019

For nyligt var virksomheden, hvor jeg tjente mine penge tvunget til at lukke. Jeg stod til min store overraskelse uden forudsigelig løn.

Situationen var helt vildt uoverkommeligt. Jeg har ikke stået uden stabilt arbejde. Heldigt nok har jeg fra begyndelsen været med i en a kasse. Det blev min redning, da jeg fra den ene dag til den anden blev ledig.

Jeg har fra tid til anden formodet, at det ikke gav mening at være medlem af a kasse. Jeg har ikke før nu, stået uden arbejde. Jeg er derfor så lykkelig over at jeg var voksen nok til at forblive medlem.

Da jeg til min store overraskelse stod arbejdsløs var medlemskabet altså bare en stor hjælp.

Akassen bidrog med at finde rundt i det økonomiske aspekt og det juridiske, og de var behjælpelige med at søge efter nye arbejdsmuligheder, forfattesvar på jobopslag og CV’er. Det var faktisk ret overskueligt.

Det er svært at finde job i min profession. På baggrund af det var jeg forberedt på, at jeg ville være uden arbejde over en lang periode. Økonomisk ville det blive hårdt, men det kunne godt lade sig gøre. Jeg kunne få arbejdsløshedsdagpenge som en del af en arbejdsløshedskasse. På den måde var jeg forsikret økonomisk. Dagpenge er ikke lige så meget en stabil løn, men jeg skal ikke af med min bil, og jeg kan brødføde min familie. Det er det vigtigste for mig, og det er jeg utrolig lettet over.

Der eksisterer jo rigelig a-kasser, og det væsentligste for mig er, at min a-kasse er med kompetencer inden for mit fagområde. A-kassen skal derudover være troværdige. Glædeligvis følte jeg mig i trygge hænder.

Jeg fik tilbudt nogle aftalte møder hos min a kasse, og der var endvidere mulighed for at booke sig ind til hjælpende seminarer, som gjorde mig klogere på eksempelvis dagpengeberettigelse.

En dag fik jeg et brev fra min arbejdsløshedskasse, som meddelte, at arbejdsløsheds-kassen havde et eventuelt praktik til mig. Jeg var jublende.

Et par timer efter var jeg til møde på stedet. Mødet forløb som forventet, og et par timer efter ringede de mig om, at de havde valgt mig.

Jeg nåede at gå ledig i to måneder, og det er herligt, at jeg atter får løn. Jeg er begejstret for min nye arbejdsplads.

Det er ikke en fornøjelse at være arbejdsledig, og det er essentielt at få den rette vejledning.

Jeg følte mig vejledt kompetent af min virksomhedskonsulent.

At have krav på arbejdsløshedsdagpenge som meldt ind i en a-kasse var helt sikkert min sikkerhed økonomisk. På grund af det var jeg garanteret rent økonomisk, og jeg var ikke tvunget til at videresælge de objekter, der har stor betydning for mig.