strikke passion

Guide: Få mere overskud til at dyrke din strikke-passion

Elsker du at strikke? Men har du svært ved altid at finde det økonomiske såvel som mentale overskud til at dyrke din hobby? Så kan du med fordel læse med i denne guide. Her giver vi dig nemlig tre gode råd, som vil kunne hjælpe dig med at finde overskuddet til at dyrke din passion for strikning.

Vores tips handler på den ene side om at finde flere midler til at dyrke hobbyen. For vi ved jo alle, at garn koster penge.

Pengene er dog ikke alt. Derfor får du også et enkelt godt tip til, hvordan du rent mental kan få større overskud i dagligdagen. Et mentalt overskud der også vil komme dig til gode, hvad strikningen angår.

1. Overskud i økonomien: Køb billigt garn

Først og fremmest skal du have økonomisk overskud til at dyrke din strikke-hobby. Her er det oplagt først og fremmest at se på dine omkostninger – hvilket i særdeleshed handler om at spare så mange penge som muligt på garnet, du køber.

Før i tiden måtte de fleste ned i deres lokale garnbutik for at købe garn. I løbet af de seneste 20 år er markedet dog åbnet meget op i takt med, at nethandelen er taget til. Således har du i dag rige muligheder for at finde garn online.

En fordel ved at købe garn online er, at markedet er meget gennemsigtigt. Med hjælp fra få klik på musen kan du således finde et væld af priser fra forskellige webshops, som du ligeså nemt kan sammenligne.

Én af betænkelighederne mange har, er, at man måske ikke har en så god føling med kvaliteten, når man ikke selv har stået med garnet mellem hænderne. Her er det dog værd at bemærke, at du generelt har virkelig gode betingelser for at returnere produkter, der er købt på nettet. Grunden til dette er, at der i den danske lovgivning er taget højde for, at produkter købt på nettet er købt uden at være beset.

2. Overskud i økonomien: Tjen penge på dine produkter

Du kan som nævnt få mere økonomisk overskud ved at købe dit garn til en billigere pris. En anden vej at gå er dog naturligvis også at gøre din hobby til en indtægtskilde.

Én ting du kan gøre i denne forbindelse er at sælge dine produkter. Den nok nemmeste måde at gøre dette på er ved at benytte en allerede eksisterende platform: Det kunne eksempelvis være DBA eller én af de mange “køb og salg”-grupper på Facebook.

En anden vej at gå er at lave din egen hjemmeside, som du kan fremvise dine produkter på. Dette vil kræve noget mere arbejde, og du skal derfor formentlig op i et vist omfang, før det vil kunne betale sig.

Orker du ikke at sælge dine produkter, kan du naturligvis også give dem væk som gaver. Når du alligevel skal anskaffe en fødselsdags- eller julegave kunne du således give noget hjemmestrik – enhver krone sparet er jo en krone tjent.

3. Overskud i sindet: Prioritér din søvn

Nu har vi set på de økonomiske aspekter omkring det at strikke. Nu går vi så videre til det, vi kunne kalde dit “generelle velbefindende”. For hvis du ikke har det så godt til daglig, får du naturligvis heller ikke ligeså meget ud af din hobby.

Én ting du kan gøre i denne forbindelse er at prioritere din søvn. Får du sovet nok til daglig, kommer mange af de andre ting i livet nemlig også nemmere.

Der findes mange gode råd omkring, hvordan du får en bedre søvn. Nogle af dem kunne være:

  • Investér i en passende seng:
    Overvej grundigt om du skal have en kontinentalseng, elevationsseng eller boxmadras – og hvilken specifik seng du skal have. Der er mange steder, du kan blive klogere på dette. Eksempelvis denne artikel fra Sengeguruen, som samler en række anbefalinger til boxmadrasser.
  • Sænk tempoet op til sengetid:
    Hvis du slapper godt af umiddelbart inden sengetid, vil du typisk også have nemmere ved at falde til ro. Dette er heldigvis et område, hvor netop strikning kan være en stor hjælp.
  • Gå i seng og stå samme tid hver dag:
    Sidst men ikke mindst så bør du sikre dig, at din døgnrytme er i orden. På den måde undgår du nemlig, at din hjerne bliver forvirret omkring, hvornår du bør sove. Et godt tip i denne forbindelse er så vidt muligt at stå op og på samme tidspunkt hver morgen – og at gå i seng på samme tidspunkt hver aften.