snorkeskinne

Hvad er en snorkebøjle?

En snorkebøjle er en tandbøjle, der i virkeligheden ikke har særlig meget med en bøjle at gøre. I praksis er det snarere en specialudviklet snorkeskinne, der giver svælget fri passage under søvn og dermed forebygger snorken.

En snorkebøjle købes i håndkøb og kan bestilles online. Der findes forskellige varianter på markedet. En snorkebøjle kan skille sig ud ved at være designet i medicinsk godkendt og BPA-frit materiale, og så er der tilfredshedsgaranti.

Har jeg brug for en snorkebøjle?

Snorker du uden at være generet af det, har du måske ikke brug for en snorkebøjle. Vågner du derimod af din snorken, forringes din søvnkvalitet, hvilket kan påvirke dit energiniveau og dit velbefindende.

Dårlig søvn kan blandt andet give hovedpine, irritation og koncentrations- og hukommelsesbesvær. Det samme gælder, hvis det er din partner eller dine børn, der er generet af din snorken.

Ingen bør affinde sig med dårlig søvn og de følgevirkninger, dårlig søvn har. En snorkebøjle er en let og billig løsning på problemet.

Hvorfor snorker man?

Rigtig mange af os snorker – faktisk op imod 20%. Det er altså et udbredt problem. Det er dog langt fra alle, der er genereret af problemet. Ofte er det faktisk øvrige familiemedlemmer, der er mest generet.

Snorkelydene kommer fra vibrationer i svælget. Når passagen mindskes, skaber ud- og indåndinger en vibration, der giver lyd. Det er helt naturligt, at passagen mindskes, når vi sover, fordi muskulaturen i svælget bliver slapt. Omfanget varierer dog.

Nogle af mest almindelige årsager til snorken er:

  • Forkølelse og sygdom
  • Alkohol
  • Sovemedicin og sløvende medicin
  • Overvægt

Ved forkølelse og sygdom, der enten har symptomer som snot eller hævelse i næse og svælg kan skabe snorken. Er der tale om en forbigående sygdom som forkølelse, vil snorkeriet typisk gå væk med sygdommen.

Indtag af alkohol – især umiddelbart inden sengetid – har en sløvende effekt, der gør muskulaturen endnu mere slap end normalt. Det øger risikoen for at snorke.

Sovemedicin og sløvende medicin har en sløvende effekt på muskulaturen, der – ligesom alkohol – gør muskulaturen mere slap under søvn og mindsker passagen yderligere.

Ved overvægt forsnævrer fedtdepoter i svælget passagen. Det vil sige, at passagen hos overvægtige generelt er mindre end hos normalvægtige. Er du overvægtig, kan et vægttab typisk afhjælpe problemet.

En snorkebøjle afhjælper snorken, f.eks. i forbindelse med overvægt eller indtag af nødvendig, sløvende medicin, men den kan også bruges sporadisk ved behov, f.eks. ved forkølelse.